Ισοκίνηση κάτω άκρων

Ισοκινητική άσκηση είναι ο τύπος της άσκησης που εκτελείται σε μία άρθρωση σε καθορισμένο εύρος κίνησης με σταθερή τη γωνιακή ταχύτητα εκτέλεσης σε όλο το εύρος αυτής.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ

Η μάλαξη ή μασάζ όπως συνήθως αναφέρεται , είναι μια από τις πρώτες και κατοχυρωμένες θεραπευτικές πράξεις ενός φυσικοθεραπευτή. Μέσα από επιδέξιους χειρισμούς ο φυσικοθεραπευτής σκοπό έχει να προσφέρει ανακούφιση, αναζωογόνηση, χαλάρωση και ευεξία. Η επαφή των χεριών του θεραπευτή με το σώμα του θεραπευομένου είναι το μέσο που καθιστά τη μέθοδο αυτή μοναδική.

Η μάλαξη χρησιμοποιείται σαν μέσο θεραπείας απ'τα αρχαία χρόνια με ευεργετικές ιδιότητες της μάλαξης, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται ανά τους αιώνες και να αναφέρεται στα συγγράμματα του Ιπποκράτη και τις «βέδες» των Ινδών έως και τα ρωμαϊκά και αναγεννησιακά κείμενα. Στη σημερινή εποχή θεωρείται ως μέσο προάσπισης και διατήρησης της υγείας μας με άμεσα αποτελέσματα.

Επειδή χρησιμοποιείται η αφή σαν μέθοδος θεραπείας, προκαλεί βαθιά χαλάρωση. Μέσω των έντονων κινήσεων με τη χρήση αρωματικών λαδιών, το δέρμα ανανεώνεται, γίνεται πιο απαλό και λείο. Το μυϊκό σύστημα ξεκουράζεται, ευννοείται η επούλωση των ιστών και η ευκαμψία. Η μάλαξη στον ουλώδη ιστό (από παλιό τραυματισμό) μπορεί να βοηθάει στην ομαλοποίηση του ιστού και την επαναφορά της ελαστικότητας των τραυματισμένων ιστών, εμποδίζοντας τη δημιουργία συμφύσεων.

TECAR THERAPY

Η συσκευή Diacare 7000 είναι το νέο κορυφαίο μοντέλο της σειράς Globus DiaCare (Διαθερμία TECAR- Capacitive και Resistive)

 ''Θεραπεύστε το σώμα σας, χρησιμοποιώντας την εσωτερική ενέργεια σας και τους φυσικούς μηχανισμούς των ιστών και των μυών’’.

Αυτή είναι η θεμελιώδης αρχή που βασίζεται η νέα και επαναστατική τεχνική που είναι γνωστή ως TECARTHERAPY.

Η θεραπεία TECAR λειτουργεί με δύο διαφορετικούς τρόπους: χωρητική και αντιστατική λειτουργία. Το DiaCare 7000 μπορεί να χρησιμοποιήσει και τους δύο τρόπους.

Ως εκ τούτου, το βιολογικό αποτέλεσμα μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο αποτελεσματικά τόσο σε ιστούς με μεγαλύτερη αντίσταση (με άλλα λόγια ιστούς με λιγότερη συγκέντρωση του νερού) και σε ιστούς χαμηλής αντίστασης.

Αθλητική Μάλαξη

Εξειδικευμένες έντονες κινήσεις , με γρήγορους ρυθμούς μάλαξης , με στόχο την σωστή αιμάτωση και χαλάρωση των μυών και την επαναφορά τους σε φυσική κατάσταση. Ιδανικό μασάζ για αθλητές και αθλητικούς τύπους. Συνιστάται και σε ανθρώπους με μυϊκή ατονία και δυσκινησία.
Προαγωνιστικό. Για αθλητές, ανθρώπους που γυμνάζονται έντονα, ή άλλους που χρειάζονται τόνωση. Διεγείρουμε το νευρικό σύστημα, αυξάνεται η αιμάτωση και η οξυγόνωση τον μυών. Κρατάμε γενικά το μυοσκελετικό σύστημα ελαστικό, ευλύγιστο.
Αποθεραπείας. Εξειδικευμένη μάλαξη μετά από έναν αγώνα ή μια έντονη προπόνηση. Χαλαρώνουν οι μύες και τα νεύρα. Αποσυμφορίζονται οι αρθρώσεις από την ένταση. Γίνεται μασάζ, διατάσεις και τεχνικές κινητοποίησης των αρθρώσεων.

Χαλαρωτική Μάλαξη

Χαλαρωτική μάλαξη με ήπιους χειρισμούς, που προσφέρει απόλυτη χαλάρωση των κουρασμένων μυών και επαναφέρει την ελαστικότητά τους. Επιτρέπει στο σώμα να αποβάλλει ένα μεγάλο ποσό έντασης, ηρεμεί, αναζωογονεί, ξεκουράζει και ανανεώνει την ενέργεια άμεσα και αποτελεσματικά.

Κρουστικός υπέρηχος (SHOCWAVE THERAPY)

Ένα βαρύ, επιταχυνόμενο ηλεκτρομαγνητικό βαλλιστικό βλήμα μεταφέρει την κινητική του ενέργεια στον εφαρμοστή της κεφαλής. Η κινητική ενέργεια του βλήματος μετασχηματίζεται σε ενέργεια αντίκτυπου στον εφαρμοστή της κεφαλής. Αποτελέσματα των ακτινωτών (radial) κρουστικών κυμάτων (shockwaves) είναι η ακτινωτή διάχυση της ενέργειας μέσω του εφαρμοστού της κεφαλής στο σημείο της επαφής στην περιοχή της θεραπείας και στο επιθυμητό σημείο της θεραπείας του σώματος του ασθενούς.

Το enPuls προ-δημιουργεί μοναδικούς κρουστικούς παλμούς με τη χρησιμοποίηση ενός βλήματος 5 φορές βαρύτερου από τα τυποποιημένα συστήματα πίεσης αέρα και μειούμενη τελικά ταχύτητα κατά την άφιξη για την κρούση στην επαφή με τον εφαρμοστή της κεφαλής. Μέσω της δύναμης του επιταχυντή και τη μάζα του βλήματος, οι παλμοί φέρνουν την ίδια ποσότητα της μηχανικής ενέργειας αλλά είναι πιο άνετοι για τον ασθενή από τα άλλα ανταγωνιστικά κρουστικά συστήματα της αγοράς. Ο μακροχρόνιος χρόνος ανόδου του παλμού διατηρεί την ενέργεια χωρίς την ανάγκη δυσάρεστων υψηλών εύρων μέγιστης πίεσης. Ο χαμηλότερος μέγιστος και πιο μακροχρόνιος χρόνος ανόδου ελαχιστοποιεί το τσίμπημα πόνου, την επίπονη αίσθηση που σχετίζεται με αυτόν τον τύπο θεραπείας. Αυξάνοντας τα αποτελέσματα της ανεκτικότητας του ασθενούς με ευκολότερες θεραπείες και σε πιο υψηλά ενεργειακά επίπεδα.

Depth.

Το κλειδί για οποιαδήποτε θεραπεία βαθέων μυών είναι το εύρος κρούσης. Οι συσκευές μας φτάνουν τα 16 χιλιοστά σε βάθος και το εύρος κρούσης φτάνει 60% βαθύτερα στους μυς. Αυξάνει λοιπόν την κυκλοφορία του αίματος στους μύες, παράγει θερμότητα και τους ανακουφίζει από την ένταση.

Speed - Force

Οι συσκευές μας ταξιδεύουν 60% βαθύτερα και στη συνέχεια βγαίνουν από την επιφάνεια του δέρματος με ακρίβεια 40 φορές το δευτερόλεπτο, στοχεύοντας σε μια μυική περιοχή χωρίς να χρειάζεται ο εγκέφαλος να εγκλιματιστεί στη διέγερση.  

Ηλεκτρόδια-Tens

To tens είναι ένα μηχάνημα που συμβάλει στη μείωση του πόνου. Κατά τη χρήση του, ο φυσικοθεραπευτής θα εφαρμόσει ηλεκτρόδια στο δέρμα σας και θα αισθανθείτε ένα μυρμήγκιασμα στους μυς, σαν να σας διαπερνά ρεύμα.Με τον όρο TENS περιγράφονται τα ρεύματα χαμηλής συχνότητας που ερεθίζουν τις αισθητικές ίνες των νεύρων. Τα TENS (ΤRANSCUTANEOUS ELECTRICAL NERVE STIMULATION = Διαδερματικός Ηλεκτρικός Νευρικός Ερεθισμός) είναι μία αξιόπιστη και ιατρικώς αποδεκτή θεραπευτική μέθοδος, μη χειρουργική, που χρησιμοποιείται ευρέως στην αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, αλλά και για την ανακούφιση από τον οξύ πόνο, που εκδηλώνεται στις νευρομυϊκές και μυοσκελετικές παθήσεις.

Διαθερμίες Μικροκυμάτων

Οι διαθερμίες μικροκυμάτων είναι συσκευές εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοφωνικής συχνότητας. Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια όπως διαδίδεται μέσα στους ιστούς, απορροφάται απ’ αυτούς και μετατρέπεται σε θερμότητα. Τα αποτελέσματα αυτής της αύξησης της θερμοκρασίας στους ιστούς είναι τα εξής: Aύξηση της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας, αύξηση μεταβολισμου, αύξηση της τοπικής έκκρισης αδένων, αύξηση των καρδιακών παλμών και αναπνοών, αύξηση ιδρώτα, ελάττωση του μυϊκού σπασμού, μείωση της αρτηριακής πίεσης και μείωση της σκληρότητας των αρθρώσεων και καταπράυνση των αισθητικών νεύρων.

Δινόλουτρο

Το δινόλουτρο είναι ένα μεταλλικό δοχείο με ελεγχόμενη θερμοκρασία που περιέχει νερό στο οποίο δημιουργούνται δίνες από μια ηλεκτρική τουρμπίνα και αποτελεί το πιο εύχρηστο μέσο υδροθεραπείας. Ανήκει στα μέσα επιφανειακής αύξησης της θερμοκρασίας και ανάλογα με τους θεραπευτικούς σκοπούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρύο ή ως ζεστό.Χρησιμοποιείται για την θεραπεία των άκρων: χέρια, αστράγαλος, γόνατα και ενδείκνυται για οξείες υποξείες και χρόνιες καταστάσεις όπως θλάσεις μυών, συνδεσμικές κακώσεις, κατάγματα τενοντίτιδες και αρθρίτιδες, δύσκαμπτες αρθρώσεις κλπ.

Παραφινόλουτρο

Το παραφινόλουτρο είναι μια συσκευή θέρμανσης της παραφίνης με την οποία επιτυγχάνεται αύξηση της θερμοκρασίας επιφανειακά. Εφαρμόζεται κυρίως στην άκρα χείρα και τον άκρο πόδα όπου ο ασθενής βυθίζει το μέλος του μέσα στην υγρή παραφίνη και όταν το βγάζει το κερί στεγνώνει και δημιουργεί ένα ‘γάντι’ το οποίο εγκλωβίζει την θερμότητα και προκαλεί πιο έντονη και για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια τοπική αύξηση της θερμοκρασίας σε σχέση με άλλα μέσα θερμοθεραπείας. Η αύξηση της θερμοκρασίας με τον τρόπο αυτό αυξάνει την ροή του αίματος και την οξυγόνωση της περιοχής και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του πόνου και της σκληρότητας των αρθρώσεων, και χαλάρωση του μυϊκού σπασμού. Το παραφινόλουτρο χρησιμοποιείται σε υποξείες και χρόνιες αρθροπάθειες, μετά από κατάγματα μετά από ακινητοποίηση για κινητοποίηση αρθρώσεων, δύσκαμπτες αρθρώσεις κλπ.

Υπέρηχοι

Οι υπέρηχοι αποτελούν ένα πολύτιμο θεραπευτικό μέσο στα χέρια του φυσικοθεραπευτή. Η αντιφλεγμονώδης, αποιδηματική και κατά συνέπεια αναλγητική τους δράση, τους καθιστά πολύτιμο μέσο θεραπείας σε όλα σχεδόν τα προβλήματα. Αυξάνοντας την εν τω βάθει θερμότητα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στις μυικές κακώσεις, στα κατάγματα, στις αρθρίτιδες αυξάνοντας την ελαστικότητα της περιοχής, την πρόληψη της δημιουργίας συμφύσεων και την προετοιμασία για την κινητοποίηση. Βοηθούν στην επούλωση σε κακώσεις των συνδέσμων και των τενόντων και στο διαχωρισμό των ινών του κολλαγόνου, ώστε ν'ανταποκριθούν στην εναπόθεση των φορτίων βάρους.

Laser

Πρόκειται για μία πηγή τεχνητού φωτός που παράγει μη ιονισμένη ακτινοβολία, άρα ακίνδυνη, με συντονισμένη δέσμη φωτονίων στο επιθυμητό μήκος κύματος.  Τα αποτελέσματα του Laser είναι τα εξείς: Αποιδηματική – αντιφλεγμονώδη δράση, αναλγητική δράση λόγω της επιρροής στην σύνθεση της ενδορφίνης,τόνωση της σύνθεσης του κολλαγόνου και των πρωτεϊνών στα κύτταρα του δέρματος και αυξηση της αντοχής των νευρικών κυττάρων

Πλήρως Εξοπλισμένο Γυμναστήριο

Στο Φυσικοθεραπευτήριο μας λειτουργέι πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με μηχανήματα αεροβικής εκγύμνασης και μηχανήματα ισοκινητικής και ισοτονικής αντίστασης.

 • Διάδρομος Αερόβιας άσκησης και αξιολόγησης
 • Ποδήλατο Αερόβιας άσκησης, εκγύμνασης και ενδυνάμωσης
 • Ελλειπτικό Μηχάνημα
 • Δαχτυλιέρα
 • Τροχός Ώμου
 • Συσκευή πρηνισμού-υπτιασμού άκρας χείρας
 • Συσκευή περιστροφής καρπού
 • Τροχαλία
 • Λάστιχα εκγύμνασης
 • Βαράκια ενδυνάμωσης
 • Μπάλες Pilates
 • Δίσκος ισορροπίας Bosu
 • Μονόζυγο
 • Πάγκος ενδυναμωσης μυών του κάτου άκρου
 • Μηχάνημα ενδυνάμωσης κοιλιακών
 • Δαχτυλίδι Pilates

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, tecar therapy ΜΑΡΟΥΣΙ


Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή:

10:00  - 21:00

Που βρισκόμαστε

Aποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.